Youtube kanallari reklam alabilmek içkin artık ön çalışma yapmak zorundalar Youtube’nin resmi blogunda yapılan açıklamada 10 binden az izlenme alan Youtube kanallarında reklam yayınlanmayacak.
Youtubede boykotlara sebep olan yasadışı ve uygunsuz içerik üreten kanallara verdiği destek nedeniyle reklamverenlerin tepkisini çekmişti.
Boykot sorunu ile alınan yeni kararlar  gelirlerinin düşüşünden şikayet eden içerik oluşturucular ve reklamverenlerinde  sıkıntılarını gidermeyi amaçlayan youtube yüksek kriterleri olmayan,izlenme sayısı düşük olan kullanıcıların gelir elde edebilmesini şarta bağlamış oldu
YouTube Partner Program’a dahil olmakta kullanıcının izlenme sayısı yüksek değilse gelir elde etmesini sağlayamıycak.Bu sayede başkalarının videolarını kopyalarak yayın yapanların haksız kazançlarını engellemek istiyor.

İçerik kalitesini/etkileşimini artırmak istemesinin  yanında yeni açılan kanalların gelir elde etmesini  zorlaştırdı, yeni kanallarin YouTube Partner Program’a kabul koşullarınında  yeni güncellemeler olacağı duyuruldu.
Resmi blogda yayınlanan yazıdan bir bölüm:




“Kanal 10k ömür boyu gösterime  ulaşana kadar videolarında artık reklam yayınlanmayacak.”
Youtubede açılan yeni kanalların reklam alabilme geçerliliği belirlenen bu eşik ile s kanalın topluluk yönergelerine ve reklamveren politikalarına uyup uymadığını da bu şekilde kontrol edilebilecek.10 bin üzeri olarak belirlenen içerik içerik oluşturucunun istekli olabilmesi üzerinde de etkili olacaktır.
Akıllara gelen eski kanalların 10 bin gösterim olmadan sağladıkları gelir etkilenecekmi olabilir ,bu kazançlarda hiçbir sorun yaşanmayacağı açıklandı.
Ve tabii ki, bugüne kadar 10 milyondan az görüş alan kanallarda kazanılan gelirden hiçbiri etkilenmeyecek.




“YouTube İş Ortağı Programı’na katılmak isteyen içerik oluşturucunun YouTube’da fırsat bulmasını istiyoruz ve bu yeni uygulama sürecinin, içerik oluşturucu gelirinin büyümeye devam etmesini sağlamaya yardımcı olacağına ve doğru ellerde sonuçlanacağına inanıyoruz.”
Açıklamasını tamamlayan youtube herzamanki gibi içerik oluşturucularına tam desteğine devam etmektedir.


demobloglarım1

Gül Özel

Demo Olarak Hazırladığım Blog.

:

0 comments: